W świecie kosmetyków nieustannie pojawiają się nowe, kuszące składniki. Szukając ideałów do pielęgnacji, często testuję różne nowości. Ostatnio w moje ręce wpadł olej abisyński i muszę przyznać, że skradł moje serce! Już po kilku tygodniach stosowania widzę i czuję jego dobroczynny wpływ na moją skórę i włosy.
Olej abisyński i jego właściwości w kosmetykach
Płynny jedwab w kosmetykach - nasze odkrycie!
Już od dłuższego czasu szukałam czegoś, co nada moim włosom i skórze blasku i miękkości. Próbowałam różnych produktów, aż w końcu w moje ręce wpadł kosmetyk z jedwabiem płynnym w składzie i muszę przyznać, że to prawdziwe odkrycie! Jedwab płynny, czyli hydrolizowana fibroina jedwabiu, to naturalny składnik o niezwykłych właściwościach, który jest bezpieczny dla każdego rodzaju włosów i skóry. Można go stosować bez obaw o podrażnienia.
Olej kokosowy - naturalny eliksir piękna
Początki wykorzystywania oleju kokosowego sięgają 4000 lat p.n.e. Do Europy trafił w XVI wieku za sprawą portugalskich odkrywców. W wielu kulturach ma znaczenie religijne i lecznicze. W dzisiejszym wpisie zagłębimy się we właściwości tego niezwykłego surowca.